Om klatring

En mand kom gående af en sti op af bjerget. Da han var halvvejs, opdager han at der er sket et klippeskred, og store klippeblokke ligger på stien og spærrer den. Han vidste at de var for store til at kunne flyttes, og det ville tage for længe at slå dem i stykker, så eneste mulighed var at kravle over dem, omend det var en smule farligt på grund af højden.

Dette er en opdigtet historie, men kunne godt være starten på det vi nu udøver som en sportsgren, og hobby - Klatring.

Klatring bliver udøvet i hele verden i forskellige former. I Danmark er det primært klatring på kunstig klatrevæg der bliver udøvet, hvor man i Norge og Frankrig klatrer meget på Klippe.

Klatring er ligesom så mange andre sportsgrene blevet udviklet gennem tiden, og mange sikkerhedsforanstaltninger er kommet til, så risikoen for ulykker i forbindelse med klatring er nedbragt mest mulig.

Klatring på klatrevæg:

Klatring på klatrevæg, har sin spæde start i 1977. Det var der den første kunstige klatrevæg blev lavet i England.

Til forskel fra Klippeklatring, er klatring på Klatrevæg mulig selvom det regner udenfor, da det er muligt at have dem indendørs. Derudover har det også den kæmpe fordel, at det er muligt for klatreinteresserede, at udøve denne diciplin, selvom de ikke bor i et område med mange klippefremspring.

Der er i dag flere proffessionelle firmaer, som beskæftiger sig med at bygge klatrevægge til klatreklubber rundt om i hele verden.

(Det er Klatring på Klatrevæg du kan foretage i Frederikshavn Klatreklub)

Uanset om det er klippeklatring, eller klatring på klatrevæg, er det vigtigt at du har viljen, og modet til at stille dig selv udfordringer. Klatring er nemlig både Psykisk & Fysisk udfordrende, da du vil komme op i højden på en anden måde end du normalt er vant til, og det eneste der holder dig oppe på væggen, er dine egne arme, ben, og viljen til at sejre!

Billedet ovenfor er en klatrer på Klubbens éne udhæng, som "topsikres"