Sikkerhedskurser

Dansk Klatreforbund, som er sammenslutningen af klatreklubber i Danmark, har lavet en række retningslinjer for hvad man skal kunne som klatrer.

Blandt disse retningslinjer, er det der hedder "Sikringskurser". Disse sikringskurser er til for at vise klubbens andre medlemmer, såvel som andre klubber man måtte have lyst til at besøge, at man kan det nødvendige for at sikre sig selv, samt sin næste.

De to sikringskurser: 

S1: Består af kendskab til udstyr, klatring v. topsikring,  samt sikring v. topsikring af andenmand.(Dsv. at kunne sikre en anden op af klatrevæggen), Sikring af andenmand v. førstemandsklatring, samt førstemandsklatring.

S2: Består af Etablering af standplads, Absail(nedfiring), samt diverse.

Klubben arrangerer S1 & S2 kurser gratis for dig, som er medlem af klubben.

Hvad kan jeg så bruge dem til?:

Med S1 er det iflg. Klubbens reglement muligt for dig der er medlem af klubben, at komme og klatre på den indendørs klatrevæg på klubaftener. Dette også selvom at der ikke er en instruktør til stede.

Med både S1 + S2 i hånden, er det dig muligt at komme og klatre på klatrevæggen udendørs, såvel som indendørs

(igen normale klubaftener, medmindre andet er aftalt)

Derudover åbner det også muligheder for dig, som gerne vil prøve at klatre i andre klatreklubber end lige Frederikshavn. Som medlem af Dansk Klatreforbund, har man nemlig mulighed for at "gæstebesøge" andre klatreklubber, såfremt et gyldigt S1/S2 sikringsbevis kan fremvises.